Waarom je bedrijf no-code software nodig heeft

Tegenwoordig is het belangrijk om je bedrijf te digitaliseren. Waarom? Klanten verwachten het en medewerkers verwachten het. Medewerkers zijn moeilijk te vinden, dus je kunt het je niet veroorloven om je collega’s lastig te vallen met complexe spreadsheets, verwachten dat ze elkaars mailboxen vullen met kleine updates over het werk of dat ze dingen van papier over moeten typen. Dat voelt als zinloos werk en het is al druk genoeg.

Dus wil je digitaliseren. Maar je bedrijf is uniek, dus standaard kant-en-klare software is niet geschikt. Moet je dan je eigen maatwerksoftware gaan ontwikkelen? Meestal is dat lastig.

Bedrijfsrisico’s van maatwerk software

Zelfs als je goed bent met computers, is het schrijven en beheren van een app in de cloud vaak een brug te ver. Er zijn IT-specialisten voor nodig: mensen die weten hoe ze een systeem moeten ontwerpen en hoe ze code moeten schrijven. En zoals met alle experts tegenwoordig, zijn die moeilijk te vinden.

Omdat de beste programmeurs meestal in de technische sector willen werken, zullen ze waarschijnlijk niet voor jouw bedrijf kiezen. Ze hebben een plek nodig waar ze kunnen leren en geïnspireerd kunnen worden door anderen in hun vak. Hoe groot is de kans dat jij zo’n omgeving voor ze kunt creëren, als je er maar één of twee programmeurs nodig hebt?

Natuurlijk kun je IT’ers inhuren bij een softwarebedrijf. Maar als het project is afgerond en de software live is, vertrekken ze. Op dat moment is je bedrijf afhankelijk van software waarvan niemand in uw bedrijf begrijpt hoe het technisch werkt en je weet niet zeker of je ondersteuning krijgt als je bugs tegenkomt.

Dit is een groot risico voor je bedrijf. Om het duidelijker te maken: wat als je je workflow wilt veranderen, omdat dat het gewoon makkelijker werkt? Ook dan ben je afhankelijk van mensen die, al dan niet op korte termijn, beschikbaar zijn bij je IT-leverancier. En als het goede programmeurs zijn, dan hebben ze het waarschijnlijk druk en moet je een paar weken of zelfs maanden wachten op een kleine aanpassing.

Maar tegenwoordig moeten bedrijven wendbaar zijn en zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden. Kortom: je hebt software nodig die precies past bij de behoeften van je bedrijf en die snel aanpasbaar is; maar het maken van maatwerksoftware is een risico, als je dat ooit zou kunnen.

De oplossing voor dit probleem? Schrijf ga niet programmeren, maar bouw je eigen app met een no-code platform.

No-code: bouw je eigen app

Een goed ontworpen no-code platform draait in de cloud en is dus altijd en overal beschikbaar. Alle technische details worden afgehandeld door de no-code platform aanbieder. Als je een no-code platform wilt kiezen, heb je verschillende opties. In dit artikel nemen we Flowbooster als voorbeeld van een no-code workflow platform, omdat Senanto daar partner van is.

Wanneer je begint met het bouwen van een bedrijfsapplicatie met no-code software, moet je eerst bedenken welke gegevens wilt opslaan en hoe je de gegevens wilt weergeven en bewerken. Dit stel je in een aantal stappen in in het no-code platform. Bij Flowbooster werkt dit met handige stap-voor-stap wizards die er voor zorgen dat je alles correct definieert.

Daarna bepaal je de stappen van je workflow. Aangezien je bekend bent met je bedrijf, met andere woorden jij weet hoe het werkt en wat er moet gebeuren, is het niet zo moeilijk om te beginnen. En door de flexibiliteit van het platform hoeft het niet in één keer perfect te zijn. Je kunt je de app snel aanpassen als je denkt dat er iets efficiënter kan.

Bij Flowbooster kun je gratis beginnen met het bouwen van je eigen app op maat, je kunt het dus gewoon proberen.

En mocht je hulp nodig hebben, of heb je te weinig tijd om het allemaal zelf te doen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder. Wij zorgen er voor dat je voldoende kennis krijgt om kleine aanpassingen later zelf snel uit te voeren.

Geschreven door Gabe
30 augustus 2022

Lees verder

Wie zorgt er voor de CEO?

Wie zorgt er voor de CEO?

Eindbaas zijn van een bedrijf of organisatie kan in goede tijden al eenzaam zijn. De uitdagingen zijn nu groot en niemand heeft de kant en klare antwoorden. Ik heb de kant en klare antwoorden ook niet, maar kan je wel helpen om er dichterbij te komen.