Wie zorgt er voor de CEO?

Gisteren stond er een artikel in het FD over eenzaamheid onder thuiswerkers en de vraag hoe we gezond en productief blijven in de huidige omstandigheden. Op dit moment is dit de grootste zorg van CEO’s. 

Ik zie dit ook om mij heen. Saamhorigheid op afdelingen brokkelt langzaam af, het gevoel dat managers hebben bij het welzijn van medewerkers daalt en echt even aandacht hebben voor elkaar kost veel meer tijd, omdat de kleine ontmoetingen bij de koffieautomaat er niet meer zijn…

Video-calls schelen reistijd, maar kosten meer energie en zijn veel minder effectief als het over belangrijke, gevoelige zaken gaat. Gisteren vertelde iemand me dat hij de humor mist: een grap via in een video-call kan gemakkelijk verkeerd worden opgevat, dus maken we ze maar niet meer…

Directeuren die ik spreek maken zich hier zorgen over. Naast de zorg die er vaak ook is over de business, hoe gaan we het redden? 

Ik maak me zorgen over de CEO’s, de ondernemers en directeuren. 

Eindbaas zijn van een bedrijf of organisatie kan in goede tijden al eenzaam zijn. De echt moeilijke beslissingen liggen op jouw bordje. Je mensen kijken allemaal naar jou: jij moet het weten, jij bent de superheld met onmenselijke krachten. Twijfels die je hebt kan je niet zomaar delen, want als leider moet je sterk, daadkrachtig en recht door zee zijn. Want als jij begint te zwalken, zwalkt je bedrijf mee. 

De uitdagingen zijn nu groot en niemand heeft de kant en klare antwoorden. Dat is ook het lastige aan echt moeilijke dingen. Het helpt dan als je met iemand kunt sparren. Iemand die onafhankelijk is en maar één focus heeft: jou en je bedrijf vooruit helpen. Die iemand, dat zou ik kunnen zijn. 

Ik heb de afgelopen jaren ervaring opgedaan als ondernemer, directeur, verandermanager en coach. Ik heb de kant en klare antwoorden ook niet, maar kan je wel helpen om er dichterbij te komen.

Je kunt me bellen op 06 – 10 17 27 74 of lees meer over executive coaching.

Geschreven door Gabe
22 oktober 2020

Lees verder