Kleine stapjes, sublieme resultaten

30 oktober 2015 Gabe

Kleine stapjes, sublieme resultaten

Groot denken is goed. De wereld verbeteren met je product of dienst, in negentig landen actief, tienduizenden klanten, honderden of duizenden medewerkers. Dat zou toch te gek zijn? Of manager zijn van twintig, vijftig of vijfhonderd man! Waarom ook niet? Groot denken geeft ons energie en inspiratie om stappen te zetten, onze droom te verwezenlijken. Het inspireert ons om sublieme resultaten te halen. Groot denken is mooi. Er is alleen één probleem: groot denken lukt vaak wel, maar groot doen is een stuk lastiger.

Uithuilen en weer doorgaan

Als we in één keer iets groot willen doen, dan krijgen we wat mijn dochter laatst had bij het eten van een stuk varkenshaas. Om het zo snel mogelijk op te hebben, had ze een groot stuk in haar mond gedaan. Drie minuten later zat ze nog te kauwen, ze kreeg het niet weg. Dus verdween mijn subliem bereidde – al zeg ik het zelf – varkenshaas met een flop-geluid in de de vuilnisbak. Als we in één keer iets groots willen doen, verslikken we ons er vaak in. We bijten een groter stuk af dan we kunnen kauwen en na verloop van tijd spugen we het uit. Mislukt. Uithuilen, opnieuw groot denken en doorgaan. In grote stappen, tot we weer falen.

Want het feit is: grote resultaten worden niet bereikt in grote stappen. Het bouwen van een kathedraal gaat steen voor steen. In kleine stappen dus. Vraag maar eens aan iemand die iets uitzonderlijks heeft gedaan: een succesvol bedrijf opgebouwd, een olympische medaille behaald, dat soort dingen. Ze zullen je allemaal vertellen dat het niet in een paar grote stappen is gedaan, maar in een heel aantal kleine stapjes.

Digitaliseer je bedrijf in kleine stappen!

Wist je dat je een app kunt bouwen zonder programmeren? Die integreert met je website? Senanto is partner van Flowbooster!

Meer informatie →

Voorwaarden om sublieme resultaten te halen in kleine stapjes

Dus, zul je nu wellicht denken, gewoon wat kleine stapjes zetten en dan komt het succes vanzelf? Nou, nee. Er zijn wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen. Drie om precies te zijn:

  • Weet de richting. Als je kleine stapjes zet, doe dat dan niet in alle miljoen richtingen die mogelijk zijn. Definieer je gewenste resultaat en zorg dat al je stapjes gericht zijn op het behalen daarvan.
  • Zet je stapjes consequent. Kleine stapjes hebben een nadeel: ze zijn klein. Dat betekent dat je er heel veel moet zetten om je doel te bereiken. Zorg daarom dat je consequent, iedere dag voldoende stapjes zet.
  • Doe het niet alleen, zorg dat iedereen in je team kleine stapjes zet. Heb je geen team? Bouw er dan één. Want alleen ga je snel, maar samen kom je verder.

Voordelen van deze kleine-stapjes-aanpak zijn dat je makkelijk kunt bijsturen en kunt experimenteren.

Wil je sublieme resultaten halen, maar lijken die kleine stapjes je best lastig? Neem dan contact met ons op voor een kop koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koffie?

Wij houden van pittige koffie en van pittige uitdagingen. Dus laten we eens koffie drinken als u denkt dat u een onoplosbaar probleem hebt.