11 september 2015 Floris

Hulp vragen geeft energie

Sinds half augustus werk ik voor Senanto. Spannend, een nieuwe baan met voor een voor mij nieuw aspect: hoe krijg ik mijn agenda gevuld met leuke klussen, waarbij ik bedrijven help zich modern te organiseren en teams help om topresultaten te halen? Het antwoord daarop is duidelijk: netwerken! In het begin voelde ik schroom om mensen op te bellen om te vragen of ze met me koffie wilden drinken om me te helpen. Ik dacht “ze zullen wel denken dat ik een opdracht nodig heb en vinden me vast stom!” Deze gedachte hielp me niet. In deze blog vertel ik hoe ik hiermee om ben gegaan en wat me hielp om juist wel hulp te vragen.

Als ik merk dat een bepaalde gedachte me niet helpt, is het tijd voor actie. Eerste stap is het reflecteren op de situatie. Waarom vind ik het lastig om om hulp te vragen? Wat zeg ik dan tegen mezelf? Is dat wel een reële gedachte? Wat vind ik ervan als anderen om hulp vragen? Prima, juist leuk dat ze me vragen. Waarom zouden anderen dat dan ook niet vinden als ik hen vraag?

Vervolgens heb ik bedacht welke gedachte mij beter helpt, deze vond ik goed klinken: “Netwerken gaat over elkaar helpen. Hulp vragen is daar ook een onderdeel van en als mensen mij niet kunnen of willen helpen, dan is dat oké.” Met deze gedachte begon ik mensen op te bellen. Die gedachte hielp. Afgelopen week heb ik tien mensen gebeld en een aantal afspraken gemaakt. Gisteravond heb ik zelfs in een vergadering twintig mensen gevraagd me te helpen met leuke contacten en een goed verhaal. Mooie resultaten: direct zes gesprekken kunnen plannen. Dit is nu mijn nieuwe gedachte “Om hulp vragen is sterk en geeft energie”.

Mocht je het lastig vinden om om hulp te vragen, dan kan ik me dat voorstellen. Er is lef voor nodig om om hulp te vragen als je het echt nodig hebt. Neem contact met ons op voor een kop koffie als je denkt dat we je kunnen helpen, we vinden het leuk als je ons vraagt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koffie?

Wij houden van pittige koffie en van pittige uitdagingen. Dus laten we eens koffie drinken als u denkt dat u een onoplosbaar probleem hebt.