Steve Jobs, Alfred Nobel en jij

Vandaag werd bekend dat Steve Jobs is overleden. Jobs was een man die enorme impact heeft gehad op de wereld waarin we nu leven. Hij leefde het motto “Think different” van zijn bedrijf. Of was het anders om? Heeft hij zijn motto tot dat van Apple gemaakt? Ik denk het. Jobs heeft ooit gezegd:

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.

Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking.

Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.

And most important, have the courage to follow your heart and intuition.

They somehow already know what you truly want to become.

Everything else is secondary.”

Think different kwam uit zijn hart, zijn intuïtie. Hij heeft het lef gehad zijn hart te volgen en is in staat geweest om daarmee miljoenen mensen te inspireren. Hij heeft Apple groot gemaakt omdat hij anders durfde te denken, anders durfde te doen. En daarom zullen veel mensen hem nooit vergeten. Hij was een bijzonder mens…

Een ander bijzonder mens was Alfred Nobel, de man die de Nobel-prijzen in het leven heeft geroepen. Hij was chemicus, ondernemer en de uitvinder van het dynamiet. Toen zijn broer overleed, dacht een Franse krant dat het om Alfred ging en plaatste zijn in memoriam. Alfred werd door de krant vanwege zijn uitvinding een ‘koopman van de dood’ genoemd. Dat kwam hard aan bij Alfred, zo wilde hij niet herinnerd worden! Hij herschreef zijn testament. Uit zijn nalatenschap moesten voortaan iedere jaar vijf prijzen worden uitgereikt, aan de personen die in het voorgaande jaar de grootste bijdrage aan de mensheid hadden geleverd. Waar kennen we Nobel nu van? Precies, van de belangrijke prijzen die ook deze week weer werden toegekend.

En dan jij. Jij bent ook een bijzonder mens. Welke stempel wil jij op de wereld drukken? Als er nu per ongeluk een in memoriam over jou in de krant zou staan, zou je daar dan blij mee zijn? Als dat niet zo is, wat ga je dan doen? Wat zegt jouw hart? Luister naar je hart en intuïtie. Onderneem actie. Want ‘niemand kan vluchten voor zijn eigen hart. Daarom is het beter om te luisteren naar wat het zegt’ (Paulo Coelho).

Durf het. Think different.

Ondersteuning nodig?

Voel jij dat er een verborgen kracht in je schuilt? Dat er veel meer in je zit dan je nu laat zien? Ontdek de rebel in jezelf!

Geschreven door Gabe
6 oktober 2011

Lees verder

Wie zorgt er voor de CEO?

Wie zorgt er voor de CEO?

Eindbaas zijn van een bedrijf of organisatie kan in goede tijden al eenzaam zijn. De uitdagingen zijn nu groot en niemand heeft de kant en klare antwoorden. Ik heb de kant en klare antwoorden ook niet, maar kan je wel helpen om er dichterbij te komen.